Architectuur

In de architectenfamilie Viérin wordt het metier al vier generaties van vader op zoon doorgegeven. De stamvader Jozef (°1872), studiegenoot van Jozef De Coene en Richard Acke, was onder andere de ontwerper van 'Het Lijsternest' voor Stijn Streuvels & het Groeninghe Museum in Brugge.

Zijn zoon Luc (°1903), die met hem samenwerkte vanaf 1930, was de architect van het Eeuwfeestpaleis in Oostende.

Kleinzoon Piet Viérin (°1935) studeerde af na de Tweede Wereldoorlog, toen het modernisme in België een hoge vlucht nam. Architect van ondermeer het Zilverpand, een aantal gebouwen in de Zilverstraat en op nog vele locaties in Brugge, Knokke, Damme, ...

Later tekende hij Huis Barbel.

Interieur

Het interieur ademt een retrostijl van de jaren zeventig uit. Er  werd veel aandacht besteed aan het opwaarderen en accentueren van authentieke elementen.  De massieve wengé trap in de inkomhal, werd doorgetrokken naar de bar waarvan het boven blad bestaat uit gerecupereerde wengé banken uit de living. 

Wij opteerden voor natuurlijke materialen zoals parket, natuursteen, wanden en inbouwkasten in notelaar en wengé.  Dit zorgt voor een strak en evenwichtig design dat een rustige sfeer creëert. 

Ligging

Barbel is gelegen vlak buiten het centrum van Dadizele op 500 meter van de Basiliek Te Lande, aan de poort van de Westhoek vlakbij een fietsnet knooppunt.

Ruimtes & faciliteiten

Ontdek hoe we met Barbel deze woning omgetoverd hebben tot een praktisch en functioneel vergaderhuis.

Meer lezen